Naar inhoud

Dienstencentrum

Lekker eten in Restaurant Den Appel!

Dienstencentrum Den Appel is een bruisende ontmoetingsplaats voor alle inwoners van Edegem. We brengen een gevarieerd aanbod van zinvolle activiteiten (recreatief, vormend en informatief) en dienstverlening, waarbij zowel actieve senioren als beginnend zorgbehoevenden hun gading vinden. Den Appel organiseert haar activiteiten en dienstverlening op maat om zelfzorg en mantelzorg te ondersteunen zodat ze mensen kunnen helpen zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Je kan hier ook steeds terecht met vragen over thuiszorg (poetshulp, gezinszorg, vervoer op maat, warme maaltijden aan huis en personenalarmsysteem). 

Voor of na een activiteit kan je pauzeren met een lekkere tas koffie of uitblazen met een welverdiend pintje. Café Den Appel is in de namiddag ook open om gezellig een gezelschapsspel te spelen, de krant te lezen of om een partijtje te komen biljarten. In restaurant Den Appel kan je terecht voor een lekkere driegangenmaaltijd of een broodje. Meer informatie is hieronder terug te vinden in de activiteitenbrochure en de menukaart. Is de menukaart moeilijk te lezen? Kom er één met grotere letters vragen in het bureau van het dienstencentrum.

Vaste activiteiten: 

- Bridge
- Bingo
- Beleven en beluisteren van klassieke muziek 
- Breicafé
- Biljarten 
- Beweeg je fit 
- Bloemschikken 
- Computerlessen 
- Juweeltjes maken 
- Kaarten 
- Parkinsonpraatgroep 
- Qi Gong 
- (Stoel)Yoga 

Daarnaast worden er nog vele andere activiteiten georganiseerd zoals de lezingenreeks rond actuele gezondheidsthema's 'Op Afspraak', valentijnsontbijt, taalcursussen, een zomerbar, sessies 'train je geheugen.

Ben jij ook gebeten? Spring gerust even binnen om kennis te maken met het aanbod van Den Appel en de andere thuiszorgdiensten. Wie weet ontmoet je hier binnenkort een oude bekende of ontstaan er nieuwe vriendschappen. Neem hieronder ook zeker een kijkje in onze activiteitenbrochure en de menukaart van Restaurant Den Appel.

Vrijwilligerswerk, ook iets voor jou? 

Het dienstencentrum steunt op de schouders van actieve en enthousiaste vrijwilligers. Geef jij ook om ouderen? Heb je zin om jouw steentje bij te dragen in onze werking? 

Kom je ons team versterken? We zoeken helpende handen voor :

- begeleiden van activiteiten/klaarzetten van zalen
- praktische ondersteuning bij de warme maaltijden in restaurant Den Appel
- toogvrijwilligers in café Den Appel
- het vervoeren van bezoekers

Je komt terecht in een warm en enthousiaste vrijwilligersploeg, Je geniet van een vrijwilligersverzekering en wordt op tijd en stond in de bloemetjes gezet.  Vrijwilligers, iets voor jou? Neem dan gerust contact op met de centrumleider. 

Openingsuren:

Den Appel is alle werkdagen open van 10 tot 16.30 uur.
Café Den Appel is alle werkdagen open van 13.30 tot 16.30 uur.
Restaurant Den Appel is alle werkdagen open van 11.30 uur tot 13.30 uur.

Contact: 

Den Appel, Oude-Godstraat 110, 2650 Edegem, tel. 03 450 82 61 e-mail: dienstencentrum@ocmwedegem.be.

Overzicht: