Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Doolhof programma 2019

doolhof 2019

Doolhof is een ondersteuningsmoment voor familieleden en naasten van personen met dementie die nog thuis wonen of verblijven in een WZC. Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u enerzijds heel wat informatie mee over dementie en hoe u er mee kan omgaan, maar anderzijds vindt u er vooral steun en een luisterend oor. U kan er terecht met uw zorgen en vragen. We hopen dat u er naast enkele antwoorden ook handvaten vindt om te gebruiken op moeilijke momenten. Bovenal willen we u vooral via deze weg laten voelen dat u niet alleen staat met deze problemen en dat er voor alles samen een oplossing gezocht kan worden. 

Ook in 2019 staan er opnieuw 4 bijeenkomsten op de planning:

Donderdag 21 februari 2019  -  19u30 tot 21u30
"Dementie meer dan vergeten alleen"

Wat is dementie juist en welke verschillende vormen bestaan er? Hoe kan je dementie herkennen en hoe belangrijk is en tijdige diagnose? Wat betekent dementie nu juist voor de persoon met dementie zelf? Hoe wordt dit ervaren door eenieder die betrokken is?

Donderdag 23 mei 2019  -  19u30 tot 21u30
"Zorgen voor een persoon met dementie, maar hoe zorg ik ook voor mezelf?"

We hebben het over de zorg die nodig is voor een persoon met dementie en hoe je daarin ondersteund kan worden. Er zijn tal van zinvolle diensten en ideeën die je kan gebruiken bij de zorg en/of daginvulling van de persoon met dementie. Daarnaast praten we over hoe jij het als mantelzorger kan blijven volhouden, want iedereen heeft zijn grenzen. 

 

Donderdag 3 oktober 2019  -  19u30 tot 21u30
"Dementie: juridische en financiële kant van de zaak"

Wanneer dementie wordt vastgesteld, duiken er telkens vele vragen op zoals 'kan de persoon nog instaan voor het beheer van eigen gelden?' of 'telt de handtekening van de persoon nog?' en 'hoe lang is het verantwoord en veilig om zelfstandig thuis te blijven wonen'. We pluizen dit uit en bekijken de mogelijke maatregelen die genomen kunnen worden om problemen te vermijden.

Donderdag 5 december 2019 -  19u30 tot 21u30
"Dementie: wanneer gedrag een uitdaging wordt"

Het gebeurt vaak dat personen met dementie gedurende een bepaalde periode gedrag stellen waar je moeilijk mee kan omgaan. Je geduld kan daarbij ernstig op de proef gesteld worden, conflicten stapelen zich op, soms weet je niet meer wat je nog moet of kan doen. Vandaag bekijken we samen hoe je hier toch het beste mee kan omgaan. 

 

Bijeenkomsten van Doolhof zijn volledig gratis en gaan door in het vormingslokaal van Dienstencentrum Den Appel. We vragen enkel om vooraf in te schrijven zodat we voldoende plek kunnen voorzien voor alle deelnemers.

Inschrijven kan telefonisch op 03/450.82.61 of per e-mail naar dienstencentrum@wznedegem.be

Heb je nog vragen of twijfel je of dit iets voor jou is?
Neem gerust contact op met onze zorgintaker, Carolina Glazemakers op 03/450.84.28.

 

Datum van het bericht: vrijdag 28 december 2018