Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Mantelzorgcafé 2019

mantelzorgcafé 2019

Zorg jij regelmatig voor een ziek familielid of zorgbehoevende persoon zoals een buur, kennis of vriend?


Dan ben jij mantelzorger en nodigen wij je graag uit op één van onze  gratis mantelzorgcafés die doorgaan in Dienstencentrum Den Appel!
We bieden je nuttige informatie aan, je kan er terecht met al je vragen én je zorgen kan er je er delen met anderen.
Ook wanneer je (nog) geen mantelzorger bent en de thema’s interesseren je, ben je welkom!

 

Maandagmiddag 25 februari 2019 - 14u tot 16u
“Oei, naar het ziekenhuis, oef weer naar huis, maar wat nu?”

Een opname in het ziekenhuis is vaak een ingrijpende gebeurtenis.
Wanneer je het ziekenhuis verlaat of de persoon waarvoor je zorgt, hoef je er zeker niet alleen voor te staan. Er zijn tal van mogelijkheden om ondersteuning te bieden zodat een terugkeer naar huis op een veilige en doordachte manier kan gerealiseerd worden. Kom zeker eens luisteren welke diensten of tussenkomsten u kunnen helpen. 

 

Maandagmiddag 29 april 2019 - 14u tot 16u
“Woningaanpassingen: zo lang mogelijk in eigen huis!”

We verdiepen ons in de brede waaier van woningaanpassingen die  mogelijk zijn zodat eenieder zo lang als mogelijk op een verantwoorde wijze thuis kan blijven wonen. Wanneer de zorgnood groter wordt, kunnen kleine aanpassingen soms een wereld van verschil betekenen. Zowel kleine aanpassingen als grote ingrepen worden bekeken, een opsteker voor iedereen en handig om weten!

 

Maandagmiddag 23 september 2019 - 14u tot 16u
“Balanceren tussen vrijheid en veiligheid”

Het evenwicht zoeken tussen veiligheid en vrijheid thuis is niet altijd even makkelijk, zeker niet voor mantelzorgers. Mantelzorgers willen hun zorg-behoevende zoveel als mogelijk bijstaan en helpen  om zolang als mogelijk thuis te kunnen blijven
wonen. Hoe ga je ermee om als mantelzorger?
Wat zijn de mogelijkheden, welke de beperkingen?

 

Maandagmiddag 25 november 2019: 14u tot 16u
“Adempauze voor jezelf als mantelzorger”

 Als mantelzorger ben je veel of altijd bezig met de persoon voor wie je zorgt. Het emmertje kan al, begrijpelijk, eens overlopen. Dit willen we uiteraard voorkomen! We kijken wat jou kan helpen om het zo lang als mogelijk vol te houden om voor een ander te zorgen, zonder daarbij
jezelf te verliezen.

 

Elke bijeenkomst is gratis en gaat door in het vormingslokaal van Dienstencentrum Den appel. We vragen je enkel om vooraf in te schrijven, telefonisch op 03/450.84.00 of per e-mail naar  dienstencentrum@wznedegem.be !

 

Datum van het bericht: donderdag 27 december 2018